YouTube kanál Bodybuilding and BS byl zrušen

Po světě známá mediální tvorba bývalého profesionálního závodníka Nicholase Trigiliho zmizela ze dne na den z YouTube. Nick nahrával jednou, někdy i dvakrát denně, videa mapující aktuální dění v kulturistice a fitness. Mnohdy se nejednalo o běžné reporty, ale i o vlastní pohled s upřímností o věcech, o kterých příliš profesionálů nahlas nemluví. Nick se tak poměrně rychle stal sledovaným reportérem a dokonce byl i pozvaný jako spolukomentátor po boku Phila Heatha na AC Ohio 2023.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nicholas Trigili (@bodybuildingandbs)

Jeho videa tak budovala dva tábory. Jedni jej sledovali s nadšením, druzí jej jednoduše neměli v oblibě. Nick se totiž nebál mluvit i nelichotivě, ne že by cíleně vyhledával konflikt, ale zároveň před ním neutíkal, protože se pokaždé jednalo o jeho vlastní názor. 22. dubna ale došlo k odstranění jeho kanálu ze strany YouTube, které bylo obecně odůvodněno porušením zásad. Nick se k tomu vyjádřil tak, že již pracuje na tom, aby se vše vrátilo zpět a že pokud se mu to nepovede, objeví se znovu i třeba na jiném kanálu. V tuto chvíli zůstává stále aktivní jeho patreon sekce. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Nicholas Trigili (@bodybuildingandbs)

Ať už jej lidé sledují rádi, či nikoli, nelze popřít, že jeho videa mají z většiny velkou informativní hodnotu, kterou jiné konkurenční kanály zatím zkrátka nedokáží poskytnout. Navíc, pokud Nick místy odhaloval temnou stranu, dělal tak pro to, aby ukázal její skutečnou povahu a tím před ní varoval, což je dle našeho názoru stále moudřejší a efektivnější přístup, než aby se tvářil a choval tak, že žádná taková strana neexistuje.