Vynucená opakování v tréninku kulturisty

Vynucená opakování jsou jednou z nejzásadnějších intenzifikačních technik. Záleží u nich prakticky na každém aspektu a je důležitá obezřetnost i zkušenost. Princip vynucených opakování lze obecně popsat tak, že jde o posunutí hranic za využití sparing partnera. Na příkladu představme třeba tlaky na ramena v multipressu, na kterých jsme schopni odjet 100 kg na 6 opakování. Za běžných okolností bychom sérii po 6 opakováních končili, jenže v případě vynucených opakováních po těchto 6 opakováních přichází náš sparing partner a silou několika kilogramů, které nás třeba dělí od dalších opakování, nám nadlehčením činky vypomůže sérii ještě natáhnout. 

DŮLEŽITÉ BODY PRO VYNUCENÁ OPAKOVÁNÍ: 

1) Dbejte opět důraz na to, že v okamžiku, kdy na tuto sérii nastupujete, jste již plně rozcvičeni a skutečně připraveni na daný výkon. 

2) Za žádných okolností nedávejte přednost váze před technikou. Jedná se o kulturistický trénink, stimulujeme svalová vlákna. V momentě, kdy nejste schopni s vynucenými opakováními držet správnou techniku, v sérii nepokračujte. 

3) Pozor na výběr sparing partnera, protože je třeba, aby vám s činkou nepomáhal až příliš, tím by ničil potenciál série. Zároveň je ale zásadní, aby měl dostatek sil na to vám v případě vašeho selhání pomoci s celou zátěží.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by REGAN GRIMES (@regangrimes)