Arnold Classic Brazil 2023 - kompletní výsledky i s body

Jak si vedli na velmi nabitém ročníku AC Brazil dva naši profesionálové? Na jednom pódiu jsme mohli vidět kombinaci připravenosti a krásných tvarů a celková soupiska byla nakonec mnohem silnější, než by se mohlo zprvu zdát. Na semifinále v sobotu 15. dubna nastoupil debutující Josef Květoň, který vypadal v samostatném pózování velmi působivě. Vynikal zajímavými tvary a vydařenou formou i samotné pózování působilo značně lépe než v kterémkoli dosavadním videu. Slavoj Bednář nastoupil zprvu v dobré plnosti, nicméně ze streamu se zdálo, že mu forma začala hezky docházet spíše až ve skupinových vyvoláváních. Josef Květoň se dokázal při svém pro debutu dostat do prvního vyvolávání, Slavoj byl sice ve druhém, což pro něj ve výsledku znamenalo pozici mimo finále. Navzdory tomu dle svých slov přinesl na pódium AC přesně to, co bylo cílem a to je pro závodníka tím hlavním bodem. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Slavoj Bednář (@slavojbednar.ifbbpro)

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Daniel L (@bodybuilderswithoutborders)

Josef tak v prvním vyvolávání bojoval s Behroozem Tabanim, Wellingtonem Fernandem Babtistou a Emirem Omeragicem. Behrooz Tabani přišel tentokrát v jiné verzi, než jsme u něj mohli dosud vidět. Zatímco vždy ukazoval naprostou ostrost, kterou již skutečně nešlo nikam posouvat, nyní se se svým trenérem Milosem Sarcevem pokusili spíše o kombinaci této ostrosti a trochu větší plnosti. To bylo na pódiu samozřejmě znát a Behrooz byl skutečně mohutný, přesto jsme ale toho názoru, že do budoucna pro něj bude jeho bývalá verze působivější. Každopádně, tato forma mu stačila k vítězství nad Wellingtonem Fernandem Babtistou, který přišel s neobyčejnými tvary, zejména na předních stehnech, na Behrooze však chyběla kila. Třetí se umístil Emir Omeragic, který podle našeho názoru porazil Josefa Květoně velikostí a celkovou šířkou siluety.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Daniel L (@bodybuilderswithoutborders)

Čtvrté místo ale pro někoho, koho na PRO scéně nikdo nikdy neviděl je do budoucna fantastický příslib. Už jen proto, že dokázal Josef dokázal porazit například Vitora Boffa, jenž je účastníkem Mr. Olympia z roku 2022. Jak si naši závodníci povedou na dalších letošních soutěžích bude tak ještě velmi zajímavé, my ale všem gratulujeme k výkonům na této soutěži a držíme palce na dalších!

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Daniel L (@bodybuilderswithoutborders)