Každoroční exhibice profesionálů na Pittsburgh Pro

Každý rok s sebou v dlouhých měsících před Olympií nese již zavedený guest posing speciálně pozvaných profesionálů ze současné špičky. V minulosti jsme zde mohli vidět všechna velká jména od Phila Heatha, Dallase McCarvera, Kaie Greena a dalších. Letos toto klání připadlo na 12. a 13. května v prostorách hotelu Wyndham Grand Downtown Pittsburgh, kde probíhala rovněž amatérská soutěž v kulturistice a fitness NPC Pittsburgh Championships a tedy připojená profesionální show Pittsburgh Pro.

Za touto událostí stojí stále jako promotér prezident NPC ligy Jim Manion, z toho důvodu je z hlediska publicity vždy vhodné pozvání akceptovat a minimálně se tak porovnat vedle svých ostatních konkurentů měsíce před Olympií. Faktem zůstává, že se jedná i o víc, protože vedle představení se v nabírací fázi jde o to vybrat si ten dominantní dojem, kterého například minulý rok využil právě Derek Lunsford, jenž tehdy doslovně šokoval svět kulturistiky. Zúčastnil se i letos a lze jednoznačně říct, že přinesl zhruba podobnou velikost jako před rokem, ale v prakticky nesrovnatelné kvalitě. Jak tak nastupoval jeden vrcholný profesionál za druhým, Derek okamžitě po svém nástupu dominoval. Poslední vítěz AC Ohio Samson Dauda se šampionem Olympie do 212 liber Shaunem Claridou působili taktéž velmi dominantně a je zřejmé, že se ve svých kategoriích chystají bojovat o nejvyšší příčky.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Samson Dauda (@samson__dauda)

K exhibici nastoupil i dvojnásobný šampion Mr. Olympia Big Ramy, jenž minulý rok skončil na pátém místě z důvodu svých příliš patrných defektů, zejména na kvadricepsech a spodních zádech. Stále oplývá ohromným množstvím svalové hmoty, kterou když dokáže připravit, bude působit stále dobrým dojmem. Bohužel, pokud se mu hlubokých defektů nepodaří kompletně zbavit, nelze s nimi vítězit. Ukázal se i Nick Walker, který touží také po dalším zlepšení a minimálně medailových pozicích na Olympii. Dále nastoupil i Hunter Labrada, který ve své přípravě ukázal podobu, jež je na správné cestě.