Česká senzace na New York pro 2023 - výsledky a fotografie

V sobotu 20. května se na půdě New Yorku uskutečnila třetí největší světová soutěž v kulturistice. Tradičně je její pořadatel hlavní rozhodčí Olympie Steve Weinberger a ani letos tomu nebylo jinak. V kulturistice open, jež byla vrcholem večera, nastoupili hned dva čeští závodníci a to Josef Květoň a Slavoj Bednář.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Daniel L (@bodybuilderswithoutborders)

Semifinále přineslo Josefovi fantastické první vyvolávání po boku Seemana, Burtona, Sutherlanda a Wooda. Již v porovnáváních bylo zřejmé, že si Josef jde pro třetí místo, poněvadž Ericu Woodovi chyběla dotaženost zejména v zadních postojích a Joe Seeman měl místy problémy s kontrolou břišní stěny. Josef naproti tomu přinesl dle našeho názoru možná nejdotaženější formu na pódiu a v kombinaci s jeho wow faktorem dosáhl na senzaci. Třetí místo hned při druhém startu na PRO soutěži je něčím, čím se zcela jistě dostal na oči a dal tak jasně najevo, že do budoucna je s ním třeba počítat na vysoké pozice. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Daniel L (@bodybuilderswithoutborders)

Porazit jej dokázali tak pouze Stuart Sutherland a geneticky fantasticky obdařený Tonio Burton. Slavoj Bednář přišel v krásné kvalitě, jež je daná dlouhými a intenzivními roky v tomto sportu. Nakonec se umístil na dvanáctém místě, avšak dokázal, že se dá mezi soutěžemi zásadně zlepšovat, protože přinesl výrazně pokročilejší verzi než před několika týdny na AC Brazil. V ženském zastoupení se soutěže účastnila česká kulturistka Věrka Mikulcová, jež vybojovala skvělé šesté místo ve velmi nabité kategorii. Je to velký úspěch, přesto lze říci, že se mohla umístit i na vyšší příčce. 

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Daniel L (@bodybuilderswithoutborders)